το ταξίδι ξεκινά

 • συμμετοχή στις επίσημες εξετάσεις κλασικού μπαλέτου RAD και μοντέρνου μπαλέτου I.S.T.D. σε κάθε εξεταστική περίοδο, με 100% επιτυχία.
 • προετοιμασία από πιστοποιημένο μέντορα στη σχολή και εισαγωγή στο επαγγελματικό πρόγραμμα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορoύ του Λονδίνου (RAD) Certificate of Ballet Teaching Studies, για την απόκτηση του τίτλου της αναγνωρισμένης δασκάλας στο κλασικό μπαλέτο.
 • εισαγωγή και απόκτηση του τίτλου της αναγνωρισμένης δασκάλας στο μοντέρνο και κλασικό χορό I.S.T.D. των επαγγελματικών διπλωμάτων D.D.I και D.D.E. του Αυτοκρατορικού Συνδέσμου Καθηγητών Χορού της Αγγλίας, με προετοιμασία από πιστοποιημένο Tutor στην σχολή, σε συνεργασία με εγκεκριμένο κέντρο των Αθηνών (Approved Center) της I.S.T.D.
 • υποτροφίες στα παιδιά που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις εξετάσεις R.A.D. και I.S.T.D.
 • οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων με καθηγητές από την Αθήνα.
 • συμμετοχή σε καλοκαιρινά σχολεία της Ευρώπης.
 • συμμετοχή σε ακροάσεις των Αθηνών σε επαγγελματικές ομάδες για παιδιά.
 • παραστάσεις: ανά 2 χρόνια τα ανωτέρα επίπεδα ανά τρία χρόνια με συμμετοχή όλων των μαθητών.
 • ανοιχτά μαθήματα δύο φορές τον χρόνο.
 • προετοιμασία και σωστή καθοδήγηση για εισαγωγή σε Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές της Αθήνας και του Εξωτερικού.
 • οργανωση Summer Dance School στην σχολη με καθηγητες απο την Αθηνα και το εξωτερικο καθε καλοκαιρι.
 
 

 

φιλοσοφία

Η σχολή κλασικού και μοντέρνου μπαλέτου «χορός και τέχνη» ιδρύθηκε το 2007 από την καθηγήτρια χορού και χορογράφο Μαρία Σωμαράκη. Η αγάπη και το πάθος της για το χορό την ώθησαν να δημιουργήσει ένα χώρο με στόχο την προώθηση του χορού μέσα από μια δημιουργική και άρτια εκπαίδευση. Στη σχολή δίνεται έμφαση στην παροχή υψηλού επιπέδου μαθήματος μέσα σε ένα μοναδικά φιλικό περιβάλλον.

σκοπός

Η έμπνευση, η εκπαίδευση, η καλλιτεχνική εξέλιξη και η σωστή καθοδήγηση του κάθεμαθητή-χορευτή στην τέχνη του χορού.

μέλος

Η σχολή είναι Αναγνωρισμένη από το Κράτος, με Άδεια Λειτουργίας απο την Περιφέρια και μέλος του ΣΙΣΧΕ (Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας).

     

 

 

Προγράμματα σπουδών επαγγελματικών διπλωματών καθηγητών χορού  I.S.T.D.

Στη σχολή γίνεται προετοιμασία από πιστοποιημένο μέντορα και εισαγωγή στο επαγγελματικό πρόγραμμα του Αυτοκρατορικού Συνδέσμου Καθηγητών Χορού της Αγγλίας I.S.T.D. για την απόκτηση του τίτλου της αναγνωρισμένης δασκάλας στο μοντέρνο και κλασικό χορό I.S.T.D. Σε συνεργασία με πιστοποιημένο Tutor, σε εγκεκριμένο κέντρο των Αθηνών (Approved Center) της I.S.T.D.
Η I.S.T.D. λειτουργεί από το 1904 με στόχο την εκπαίδευση και τη σωστή καθοδήγηση του μαθητή/χορευτή, αναπτύσσοντας νέες τεχνικές διδασκαλίας και διαδίδοντας την τέχνη του χορού. Ο σκοπός της I.S.T.D. είναι να μορφώσει και να διαδώσει το χορό θέτοντας υψηλούς στόχους και εκπαιδεύοντας σωστά τους καθηγητές της ώστε το επίπεδο του χορού διαρκώς να εξελίσσεται. Σήμερα η I.S.T.D. έχει πάνω από 7,500 μέλη σε πάνω από 50 χώρες στον κόσμο και οργανώνει 250,000 τουρ εξετάσεων κάθε χρόνο.

Προγράμματα σπουδών επαγγελματικών διπλωματών καθηγητών χορού R.A.D.

Στη σχολή γίνεται προετοιμασία από πιστοποιημένο μέντορα και εισαγωγή στο επαγγελματικό πρόγραμμα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορoύ του Λονδίνου (R.A.D.) Certificate of Ballet Teaching Studies, για την απόκτηση του τίτλου της εγγεγραμμένης δασκάλας (Registered Teacher) στο κλασικό μπαλέτο και δικαίωμα διδασκαλίας όλων των επιπέδων κλασικού χορού. Το πρόγραμμα αυτό θέτει ένα υψηλό επίπεδο διδασκαλίας στο κλασικό μπαλέτο με δομημένη ύλη και πάντα με προσοχή στους κανονισμούς της ασφαλούς και υγιούς διδασκαλίας.
Η Βασιλική Ακαδημία Χορού είναι μια σχολή με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στην εκπαίδευση του χορού, αναγνωρισμένη σε 85 χώρες στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1920 και θέτοντας υψηλούς στόχους τόσο στην Μεγάλη Βρετανία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο μετέπειτα, αριθμεί σήμερα 14.000 μέλη και 36 αντιπροσώπους. Στα προγράμματα σπουδών της φοιτούν πάνω από 1000 μαθητές και κάθε χρόνο παίρνουν μέρος στις εξετάσεις χορού πάνω από 250.000 υποψήφιοι.